Vrouwen van de Stad in het Amsterdam Museum

Collecting the City is een tentoonstellingsserie waarin het Amsterdam Museum samen met verschillende gemeenschappen en organisaties de levendige stad Amsterdam ‘verzamelt’ en presenteert. Iedere editie bestaat uit een aantal kleinere presentaties die samen één tentoonstelling vormen. In de derde editie staan Vrouwen van de stad centraal.

Nog steeds zijn de verhalen van vrouwen in Amsterdam onderbelicht. Zo bestaan de museale collecties en archieven voor meer dan 90% uit mannelijke makers en hun verhalen. In het Amsterdam Museum is 9% van de collectie gemaakt door vrouwen. Een belangrijke en pijnlijke constatering waar ze verandering in willen aanbrengen met de projecten ‘Vrouwen van‘.

Met dit project verzamelen ze in co-creatie verhalen van vrouwen in Nieuw-West, Noord en Zuidoost. In deze kleine tentoonstelling (bestaat uit één zaal) zie je voorbeelden van de buurttentoonstellingen, activiteiten en bijeenkomsten.

De tentoonstelling is te zien tot en met 7 januari 2024.