Elanor Boekholt-O’Sullivan is gekozen tot Topvrouw van het Jaar 2023

In Theater Amsterdam is Elanor Boekholt-O’Sullivan, de eerste vrouwelijke luitenant-generaal bij Defensie, uitgeroepen tot Topvrouw van het Jaar 2023.

Tijdens een inspirerende show in de grote zaal van het theater heeft juryvoorzitter Khadija Arib in het bijzijn van 350 genodigden bekendgemaakt dat Elanor Boekholt-O’Sullivan tot Topvrouw van het Jaar is gekozen.

De andere twee finalisten waren Mariëlle Vogt , CFO Enexis en Annemarie Buitelaar , CEO Marktplaats.

De verkiezing, die dit jaar voor de negentiende keer wordt gehouden, komt voort uit de gedachte dat het belangrijk is een platform te creëren waarop vrouwelijke bestuurders in Nederlandse organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee de belangrijke functie van rolmodel kunnen vervullen.

Jury

Naast Khadija Arib bestaat de jury dit jaar uit Janine Vos, CHRO bij Rabobank en Topvrouw van het Jaar 2021, Eelco Hoekstra, lid Raad van Bestuur SHV, Dolf van den Brink, CEO Heineken en Annette Mosman, CEO APG en Topvrouw van het Jaar 2022.

Oordeel jury

“Ze is authentiek, sprankelend en reflectief. Zij is een echte storyteller, die niet het podium zoekt. Ze heeft een buitengewoon moreel besef. Ze heeft het woord ‘kwetsbaar’ aan de selectiecriteria voor Topvrouw van het Jaar toegevoegd.

Ze wint niet omdat ze een vrouw is in een mannenwereld – al is ze dat wel. Zij is écht een rolmodel voor iedereen. Zo iemand komt maar eens in een generatie voorbij.”

De Young Talent Award

Ook is de Young Talent Award 2023 uitgereikt. Werkgevers wordt gevraagd om kandidaten te nomineren voor deze aanmoedigingsprijs voor jong vrouwelijk talent (t/m 31 jaar). Dit jaar zijn er 23 genomineerden waaruit eerst drie finalisten en vervolgens de winnaar van de Award zijn bekendgemaakt door juryvoorzitter Eeke Olijve-van den Brink.

De winnaar is Abigail Kennedy, Tax Talent Trainee bij de Belastingdienst (Ministerie van Financiën). De andere twee finalisten zijn Buket Sahin, Manager bij PwC en Shalini Bisram, Programmamanager 1ATM bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

Toekomst

Dit is het eerste jaar dat de verkiezing Topvrouw van het Jaar in handen is van Talent naar de Top. Ze gaan samen verder om de gedeelde missie te versterken en hun impact te vergroten op het meer ‘divers en inclusief’ maken van de top van de organisaties in Nederland.