Wereldwijde competitie voor meisjes om een ruimtevlucht te maken

Stichting Cosmic Girls™ introduceert een internationale liefdadigheidsinstelling en een competitie om meiden te inspireren om een carrière te volgen in ruimtevaart en Beta vakken. De missie van Cosmic Girls™ is: “Launching dreams in girls … and girls into space”, door het creëren van een baanbrekend platform ter ondersteuning van vrouwelijke astronaut talenten. In juni 2023 was minder dan 12 % van de astronauten vrouw, slechts 12 landen hadden een vrouwelijke vertegenwoordigster in de ruimtevaart. Deze cijfers tonen het belang van deze missie.

Op de openingsdag van de VN World Space Week lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale Women to Space- munt, die is ontwikkeld in samenwerking met Cosmic Girls™. Met deze uitgave willen Cosmic Girls™ en de Koninklijke Nederlandse Munt de genderverschillen in de ruimtevaart belichten. “We moeten meer meisjes in zichzelf laten geloven, en grote dromen te hebben zoals de ruimte ingaan. Wij bieden de vaardigheden, kansen, trainingen en interna:onaal netwerk aan, om hun dromen waar te maken. We hebben ook internationale samenwerking met reeds bestaande ruimtevaart opleidingen en gaan technische programma’s aanmoedigen. Dat is waar Cosmic Girls™ voor staat” zegt oprichtster Dr. Ir. Mindy Howard.

Stichting Cosmic Girls: bevorderen van vrouwelijke astronauttalent

Stichting Cosmic Girls™, in het bezit van een Nederlandse ANBI-status, zet zich in voor bieden van wereldklasse astronautentraining, technisch-onderwijs en levensvaardigheden, aan meisjes over de hele wereld via onze gewaardeerde wereldwijde partnerprogramma’s op de 6 continenten.

Wereldwijde competitie en documentaire film

In de komende maanden lanceert Cosmic Girls™ de ‘6 meisjes, 6 continenten competitie’ voor meisjes van 14 tot 19 jaar. Alle deelnemers krijgen toegang tot onze partnerprogramma’s over de hele wereld, met technische trainingen en om belangrijke levensvaardigheden te ontwikkelen. Daarna selecteren juryleden zes finalisten (één per continent) die een uitgebreide, commerciële astronautentraining krijgen, inclusief parabolische vluchten, mentale paraatheid en centrifugetraining. Eén winnaar uit de zes finalisten zal een een sub orbitale ruimtevlucht krijgen. “Stel je een meisje uit de sloppenwijken voor, zonder enkel vooruitzicht in haar leven en ze doet mee aan deze wedstrijd- en wint. De impact op haar en haar familie, op haar gemeenschap en land is een boodschap van hoop en mogelijkheden die Cosmic Girls haar en de mensen om haar heen biedt”, zegt directeur Mindy Howard. Het gehele traject wordt vastgelegd in een documentaire.