‘Wat Mijn Man Niet Weet’ gaat zaterdag in première

Volgende week gaat de nieuwe theatervoorstelling ‘Wat Mijn Man Niet Weet’ in première in De Goudse Schouwburg. Victoria Koblenko, Birgit Schuurman en Emma Linssen spelen de hoofdrol in deze hilarische en spannende vriendinnencomedy.

In de comedy en spannende whodunit sluiten drie jeugdvriendinnen een pact voor het leven. Ze zweren elkaar trouw tot de dood hen scheidt. Totdat er zich jaren later een drama voltrekt als een van de partners van de inmiddels volwassen vrouwen plotseling overlijdt. Dan blijkt dat de onderlinge trouw is afgebrokkeld. 

“Ik vind het erg tof om in een comedy te spelen”, zegt Birgit Schuurman die Linda vertolkt in de voorstelling. “Het geeft je als acteur een hele andere energie dan in een film, want je krijgt feedback uit de zaal. Je recensie heb je dus meteen binnen. Het is ook heerlijk om Linda te spelen. Ze is lekker emotioneel, heel fel, uitgelaten, direct en impulsief. Ja, ik mag haar wel.”

In ‘Wat Mijn Man Niet Weet’ transformeren Victoria, Birgit en Emma van puber naar dertiger en bejaarde, terwijl een ijzingwekkende whodunit – Who has done it? – wordt afgewikkeld. “Het is een echte vrouwenvoorstelling, maar het is geen clichéstuk waarin constant de man op de hak wordt genomen”, aldus Birgit. “We spelen met het hart op de tong, maar ook met het nodige zelfinzicht. Ik hoop dat het publiek na afloop met een glimlach de zaal zal verlaten”. 

Bekijk de speellijst hier.