Saskia Noort, Stella Bergsma. En Nina Hagen. ‘We zijn nu 42 jaar verder en hebben nog exact dezelfde discussies’. 

Saskia Noort is alweer twintig jaar schrijver, wat gaat dat snel. Ze schrijft boeken, columns, tv-series en is dit najaar te zien in een theatershow met Stella Bergsma: Unbeschreiblich Weiblich

“De titel van onze show verwijst naar het nummer van Nina Hagen dat ze in 1979 uitbracht. Een feministisch nummer over abortus. Ich war schwanger. Mir ging’s zum Kotzen. Ich wollt’s nicht haben, musste gar nicht erst nach fragen. We zijn nu 42 jaar verder en hebben nog exact dezelfde discussies. Stella en ik vertellen over wat we meemaken en wat ons opwindt of irriteert. Kortom, hoe het is om vrouw te zijn deze tijd. Van daten tot bodyshamen. Van abortus tot ouderschap. Van politiek tot romantiek. En we delen het podium met een schrijfster, zoals Lale Gül, Tatjana Almuli, Katinka Polderman, Heleen van Royen en Cindy Hoetmer.” 

“Niet bedoeld als manifest, zo gaan we het niet noemen want dan komt er niemand. Raar eigenlijk, mensen vinden het een eng woord. Het doet ze denken aan vroeger, toen de feministen van weleer in een tuinbroek, kort haar, met okselhaar boos op de barricades stonden. Terwijl ook de jonge vrouwen van nu juist weer okselhaar hebben, geen bh dragen en geen make-up op hebben. Jan Slagter is ook welkom.”

Verder lezen? Het hele interview lees je in de nieuwste Opzij. Een abonnement is zo gepiept. Nergens aan vastzitten? Lees dit nummer fysiek of digitaal via onze site of via Blendle