In de nieuwe OPZIJ: Sheila Sitalsing: ‘Virtuele relaties houden verrassend snel op als je het platform verlaat waarop ze onderhouden worden’


Op een gegeven moment werd het wat veel, er mengden zich onaangename types tussen de virtuele vrienden. Ze waren uit op chaos en het zaaien van tweedracht, waar-door je tussen de trollen de vrienden niet meer kon zien. Ik stopte met kijken wat mijn pen pals te melden hadden, af en toe mengde ik me nog in een correspondentie, steeds vaker liet ik het zitten. Virtuele relaties houden verrassend snel op als je het platform verlaat waarop ze onderhouden worden.

Eén keer nog stortte ik voor een crowdfunding van een pen pal. In een podcast vertelde ik over die geldophaalactie, en dat het ging om een virtuele vriend. Als reactie stuurde hij me een berichtje: een warm kloppend hartje met daarachter: ‘OMG, vrienden’. Echte.