Internationale Vrouwendag op het Muiderslot

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 08/03/2020
10:00 - 17:00

Locatie
Muiderslot

Categorieën


Op Internationale Vrouwendag staat Rijksmuseum Muiderslot in het teken van de sterke vrouwen die een rol speelden in de geschiedenis van het kasteel. Het landelijke thema van Internationale Vrouwendag is dit jaar ‘Vrijheid’. Dit thema komt ook terug in de speciale rondleidingen die op 8 maart 2020 plaatsvinden op het Muiderslot.

Sterke vrouwen
Een kasteel, een glimmend harnas en een gevaarlijk zwaard breng je niet automatisch met vrouwen in verband. Maar toch hebben vrouwen een belangrijke rol gespeeld in de lange en turbulente historie van het oudste én best bewaarde kasteel van Nederland.

Rondleiding
Tijdens de rondleiding wordt stilgestaan bij de rol en invloed van vrouwen in de geschiedenis van het Muiderslot. Wie waren zij, welke machtsmiddelen hadden zij en waarin lijkt de middeleeuwse vrouw nog op de vrouw van vandaag? Aan de hand van thema’s als huwelijk, status, rolmodellen en sociale netwerken word je aan het denken gezet.

De rondleidingen duren ca. 50 minuten en kosten 5 euro p.p. (exclusief entreebewijs). Ook mannen zijn van harte welkom. Vooraf reserveren moet en kan via de website.

Openingstijden en praktische informatie
Rijksmuseum Muiderslot is op 8 maart 2020 geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.muiderslot.nl

Meer lezen van Opzij? Bestel dan direct het nieuwe nummer.