Mama Cash Feminist Festival

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 08/03/2020
Hele dag

Locatie
Stedelijk Museum Amsterdam

Categorieën


Op 8 maart is het internationale vrouwendag. De feministische organisatie Mama Cash viert daarom twee dagen lang het werk van feministische activisten en kunstenaars. Dit doen ze in maar liefst drie steden: Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

De eye-catcher van dit jaar zal het kunstwerk zijn dat gemaakt wordt door The Fearless Collective uit India. Visual artist Shilo Shiv Suleman maakt een prachtige installatie van alle protestborden van de Women’s March. Het kunstwerk zal op de glazen gevel van het Stedelijk Museum Amsterdam te zien zijn. Dus bewaar vooral je protestbord en kom vrouwendag vieren op 8 maart!

Verder vinden er tijdens het festival in Amsterdam nog allerlei andere activiteiten plaats, zoals een workshop door illustrator Hedy Tjin, dansoptredens door Q4: Quentified, en een gesprek met kunsthistoricus en journalist Wieteke van Zeil. Check het Facebook-event van de Amsterdamse editie voor alle info.

Het festival in Rotterdam vindt plaats in WORM. Het thema is ‘infinite joy – infinite resistance’: vreugde als bron van verzet. Met o.a. activist en kunstenaar Yamuna Forzani, een filmprogramma met louter vrouwelijke makers gecureerd door Bibi Fadlalla en een presentatie over comedy als activistische tool door Lux Venerea.

Bij BAK (basis voor actuele kunst) in Utrecht worden Mama Cash grantee-partners verbonden aan lokale activisten en artiesten. In het middagvullende programma Collective (ex)change gaat men op zoek naar de raakvlakken en verschillen in de feministische en LGBTQIA+ beweging. Met groepen zoals Colored Qollective, Femix, Proyecto Intersexual, SEHAQ Queer Refugees Group, en Trans Mreža Balkan.

Mama Cash is een internationaal fonds dat feministisch activisme financiert. Ze zijn gevestigd in Amsterdam, maar werken wereldwijd samen met groepen vrouwen, meiden en transgenders die opkomen tegen discriminatie en onderdrukking en bouwen aan een rechtvaardiger wereld.

Meer lezen van Opzij? Bestel dan direct het nieuwe nummer!