Pop-Up Expo De straat op! – Atria

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 04/03/2020 - 27/04/2020
Hele dag

Locatie
OBA De Hallen

Categorieën


Wat betekent 100 jaar vrouwenkiesrecht voor jou? In de Pop-Up Expo De straat op!, over vrouwenkiesrecht en activisme in Amsterdam, komt de strijd van activisten van toen en nu tot leven.

Centraal staan de opvallende gebeurtenissen en bijzondere verhalen van de vrouwen en mannen die tijdens de ‘eerste feministische golf’ streden voor het vrouwenkiesrecht. Massaal gingen zij de straat op voor een betere toekomst. Wie waren zij? Waar kwam hun vastberadenheid vandaan?

Amsterdamse activisten van nu blikken terug op de activisten van toen en geven inzicht in wat hen vandaag de dag de barricade op krijgt en waarvoor we in de toekomst de straat op moeten.

Duik aan de hand van archiefmateriaal, foto’s, krantenartikelen en propagandamiddelen uit Atria’s collectie in de geschiedenis van 100 jaar geleden. Activisten van nu vertellen je in interviews wat 100 jaar vrouwenkiesrecht nu betekent en waar zij vandaag voor strijden. De Expo is een reizende variant van de tentoonstelling De straat op! 100 jaar vrouwenkiesrecht en activisme die van 28 september 2019 t/m 12 januari 2020 te zien was in de OBA Oosterdok in Amsterdam. Voor meer informatie bekijk Tentoonstelling: De straat op!

Gedurende de looptijd van de Pop-Up Expo zal in de bibliotheek van Atria aan de Vijzelstraat 20 een virtualrealitybeleving te zien zijn.

Meer lezen van Opzij? Bestel dan direct het nieuwe nummer.