VondelCS: Neverending Stories – Hekserij en hysterie

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 01/04/2020
20:00 - 22:00

Locatie
VondelCS

Categorieën


Feministische stemmen zijn goed vertegenwoordigd bij VondelCS, het lab voor media, cultuur en talentontwikkeling. Op 1 april vindt de volgende editie plaats van NeverEnding Stories: een terugkerende interculturele talkshow over literatuur, in samenwerking met ROSE Stories. Dit keer is het thema: hekserij en hysterie.

OVER O.A. JEANNE D’ARC & THE WITCHES

Rachida Lamrabet bespreekt met Nikki dekker, Astrid Sy & Fenna Ulichki de heksen uit onze favoriete boeken. Was Jeanne d’Darc een hysterische heks of een bedreiging voor de mannelijke orde? En waarom beweren anno 2020 steeds meer vrouwen ook heks te zijn?

Tijdens de talkshow ‘Hysterie en hekserij’  kijken we naar bekende heksen door de eeuwen heen; we duiken in het verhaal van Jeanne D’arc, die in 1413 de dood vond op de brandstapel, in het wereldberoemde boek ‘The Witches’ van Roald Dahl en gaan het hebben over de hekserij van nu.

Neverending stories is een interculturele boekentalkshow en geschiedenisles waarin ROSE stories, in samenwerking met VondelCS, ‘s werelds grootste klassiekers opnieuw onder de loep neemt. Wat maakt het boek een klassieker, hoe vormt het onze wereld en hoe zit dat in andere culturen?

Meer info & tickets via het Facebook-event.

Meer lezen van Opzij? Bestel direct het nieuwe nummer.