VondelCS: NeverEnding Stories over Lust en censuur

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 13/05/2020
20:00 - 22:00

Locatie
VondelCS

Categorieën


Feministische stemmen zijn goed vertegenwoordigd bij VondelCS, het lab voor media, cultuur en talentontwikkeling. Op 13 mei vindt weer een nieuwe editie plaats van NeverEnding Stories: een terugkerende interculturele talkshow over literatuur, in samenwerking met ROSE Stories. Dit keer is het thema: Lust & Censuur.

“Deze samenwerking met Chafi na Bendahman, oprichter van ROSE Stories, is voortgekomen uit onze gedeelde liefde voor literatuur en hart voor het vrouwelijke, interculturele perspectief in media en kunst,” vertelt Anne Vroegindeweij, medeverantwoordelijk voor de programmering bij VondelCS.

ROSE stories is een plek waar verhalen uit verschillende culturen een plek krijgen, bijvoorbeeld in boek vorm of op het toneel. In iedere editie van NeverEnding Stories staat een klassieker en een nieuw thema centraal. “Grote klassiekers leggen we opnieuw onder de loep. Wat maakt het boek een klassieker? Wat maakt dat het boek zo heeft geresoneerd in de samenleving? En wat is de invloed van de personages, de auteur zelf en de tijdsgeest?” Samen met kenners en liefhebbers worden de boeken besproken. “In huiskamersfeer, met de lichten gedempt en volop ruimte voor het publiek.”

Het thema op 13 mei is Lust & Censuur met o.a. 50 Shades of Grey & De Kamasutra

Meer lezen van Opzij? Bestel direct het nieuwe nummer.