Home Shopping

Shopping

Steun Opzij zonder dat het u iets kost.

Opzij werkt samen met Bol.com. Als u via de Opzij-site of vanuit onze nieuwsbrief een boek of een ander artikel bij Bol.com koopt betaalt u dezelfde prijs als altijd en bij andere (online)winkels. Maar Opzij ontvangt van Bol.com een paar procent commissie over uw aankoopprijs. U koopt wat u toch al gekocht zou hebben, betaalt hetzelfde en u helpt Opzij. De artikelen hieronder bespreken we in het huidige nummer van Opzij.

erfenis-mozart-roobolFemke Roobol, De erfenis van Mozart
Op doorreis naar Parijs leert de jonge Wolfgang Amadeus Mozart de familie Weber kennen. Wolfgang wordt verliefd op Luise, die hem afwijst. Haar zus Constanze is echter gefascineerd door de jonge en beroemde componist. Jaren later zien ze elkaar weer. Een romance bloeit op en ze trouwen. Ondanks dat de familie Mozart Constanze haat houdt zij hartstochtelijk veel van Wolfgang. Ze moet echter toezien hoe hij met allerlei mooie dames werkt, waaronder haar zus Luise. Als Wolfgang op 35-jarige leeftijd overlijdt blijft Constanze achter met twee kleine kinderen, schulden en het immense oevre van haar man.

Koop dit boek bij bol.com

pleidooiMary Wollstonecraft, Pleidooi voor de rechten van de vrouw
Het was in 1792 dat de Engelse Mary Wollstonecraft (1759-1797) de feministische klassieker Pleidooi voor de rechten van de vrouw (de oorspronkelijke titel was A Vindication of the Rights of Woman) met grote felheid en levendigheid schreef. In de tijd van de Franse revolutie streed ze tegen de achtergestelde positie van vrouwen en pleitte zij voor gelijke kansen. Vrouwen moesten wat haar betreft in alle opzichten dezelfde kansen krijgen als mannen. Ze moesten beroepen kunnen uitoefenen en bijvoorbeeld medicus of vroedvrouw kunnen worden. En vrouwen hoorden vertegenwoordigd te zijn in de politiek, zodat ze zich de wet niet langer hoefden te laten voorschrijven door mannelijke politici. En eindelijk komt hier nu de Nederlandse vertaling van uit.

Koop dit boek bij bol.com

zeiknietzoAnouk Kemper, Suzette Hermsen, Lianne Marije Sanders, Zeik niet zo
Millennials krijgen vaak kritiek. Generatie Y is lui, verwend, kan niet omgaan met tegenslagen en rent als er geld nodig is gauw naar papa en mama. Journalisten en medemillennials Anouk Kemper (’86), Suzette Hermsen (’87), Lianne Marije Sanders (’88) schreven een hilarisch boek waarin ze afrekenen met het aanstellerige beeld van de millennial. Want eigenlijk is hun leven helemaal niet zo ingewikkeld.

Koop dit boek bij bol.com

gelukkigGuus Kuijer, Hoe word ik gelukkig?
In Hoe word ik gelukkig? geeft Guus Kuijer een simpel antwoord op de vraag die in de titel wordt gesteld: wie leert van een ander, over een ander of met een ander, heeft een rijk leven. Wie zoekt naar de ziel van onze fascinerende wereld en niet al te zeer naar zijn eigen ik, heeft een goede kans op geluk. God is daarbij niet nodig: de sleutelwoorden zijn interesse en passie. Het is van geen belang of die hartstocht Goya en Van Gogh geldt, een zeldzame paddensoort of voetbal, als zij maar welgemeend is. En wie zich werkelijk verdiept in een ander is niet langer vatbaar voor xenofobie, waardoor ook de wereld wat gelukkiger wordt.

In dit ronduit optimistische boek wijst de beroemde auteur ons een weg naar een zinvol bestaan. Hij schuwt daarbij idealisme noch humor, en zo ontstaat een vrolijk boek waarvan de ondertitel niet louter ironisch bedoeld is.

Koop dit boek bij bol.com

wij van de hbsRoelof Bouwman en Henk Steenhuis, Wij van de HBS
Enkele honderdduizenden scholieren gingen tussen 1864 en 1974 naar de hbs, de hogere burgerschool. Veel bekende ondernemers, politici, kunstenaars en Nobelprijswinnaars zijn oud-hbs’ers. In dit geschiedenisboek staan de verhalen van Hedy d’Ancona, Neelie Kroes, Willeke van Ammelrooy, Maarten ’t Hart en andere hbs’ers, met nieuwe feiten en prachtig beeldmateriaal. Voor liefhebbers van Gouden jaren en De meisjes van Schoevers.

Koop dit boek bij bol.com

biografie michelle obamaPeter Slevin, Michelle Obama, de biografie
Michelle Obama; van haar jeugd in de gesegregeerde South Side van Chicago tot haar rol als First Lady in het Witte Huis. De auteur gaat in op haar beproevingen aan de Princeton Universiteit en Harvard Law School tijdens de op racistisch gebied bewogen jaren tachtig. Ook de dilemma’s waar zij voor stond, terwijl zij in Chicago hard aan haar carrière werkte, een gezin grootbracht én haar man hielp om president van de Verenigde Staten te worden, komen aan bod. Michelle Obama is een verfrissend en meeslepende biografie over een bijzondere vrouw.

Koop dit boek bij bol.com

vreemde in huis lapenaShari Lapena, Een vreemde in huis
Stel dat je iets afschuwelijks hebt gedaan, zonder dat je je er ook maar iets van kunt herinneren? Karen is getrouwd met Tom en woont in een mooie buurt. Op een doodgewone avond kookt ze het avondeten en wacht ze tot haar man terugkomt van zijn werk. Het volgende moment wordt ze wakker in het ziekenhuis. Ze zeggen dat ze met haar auto als een bezetene door een ongure buitenwijk scheurde en een ongeluk heeft gehad. Zelf kan Karen zich niets herinneren. Dan wordt er een dode man gevonden in een restaurant. De politie gelooft niet in Karens onschuld en start een onderzoek. Ook haar man en beste vriendin twijfelen aan haar verhaal. In deze meeslepende thriller is niets wat het lijkt en kun je niemand meer vertrouwen, ook jezelf niet.

Koop dit boek bij bol.com

zachte hand slimaniLeila Slimani, Een zachte hand
Deze ijzersterke thriller grijpt je met een gruwelijke eerste pagina meteen bij de strot. Myriam heeft twee kleine kinderen. Ondanks de bezwaren van haar man wil ze haar baan als advocaat weer oppakken. Louise lijkt de perfecte nanny. De kinderen kunnen het goed met haar vinden en ze is een fantastische hulp in het huishouden. Toch krijgt Myriam de kriebels van haar, maar ze maakt zichzelf wijs dat er niets aan de hand is. En dan is het te laat.

Koop dit boek bij bol.com

victoriaShrabani Basu, Victoria en Abdul
In 1887 vierde koningin Victoria, tevens keizerin van India, haar gouden regeringsjubileum. De 24-jarige Abdul Karim kwam naar Engeland toe om haar en de hoge gasten uit India te bedienen. The Queen voelde zich meteen tot hem aangetrokken en promoveerde hem tot haar leraar. Ze kreeg vervolgens elke dag les in het Urdu en hij liet haar kennismaken met India, het land dat Victoria altijd mateloos had gefascineerd. Tot aan Victoria’s dood was deze gewone Indiër haar vertrouweling. Dit tot groot ongenoegen en wantrouwen van haar familieleden en het hof. Maar de oude koningin, fel tegen elke vorm van discriminatie, bleef hem trouw. Vanaf september draait er in de bioscopen de gelijknamige speelfilm over deze opmerkelijke vriendschap, met Judi Dench in de hoofdrol.

Koop dit boek bij bol.com

babe-you-got-this-boekBabe, you got this – Emilie Sobels en Martje Haverkamp
Emilie Sobels en Martje Haverkamp schreven met Babe, you got this een inspirerend boek voor jonge vrouwen met ambitie die er wat moois van willen maken. Ze gingen te rade bij een twintigtal succesvolle vrouwen waaronder Neelie Kroes, hoofdredacteur Sanne Groot Koerkamp en Hanna Verboom en vroegen hen om advies. Hoe werden zij succesvol in hun beroep, waar ging het mis en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen?

Op basis van deze gesprekken geven de auteurs praktische tips over omgaan met druk en angst om te falen, werk plannen, jezelf laten zien en jezelf verkopen, maar ook over de balans tussen werk en privé. Babe you got this is een musthave voor iedere vrouw die aan haar carrière werkt.

Koop dit boek bij bol.com

ginevra-van-der-vlugt-boekGinevra – Simone van der Vlugt
De historische romans van Simone van der Vlugt zijn ongeëvenaard. Met haar boeken, opvallend vaak met krachtige vrouwen in de hoofdrol,  weet ze de geschiedenis tot leven te wekken. Niet anders is dat in Ginevra, een liefdesverhaal dat is gebaseerd op een oude Italiaanse legende.

Ginevra is een achttienjarig meisje uit een gegoede familie in het Florence van 1394. Als ze verliefd wordt op Antonio Rondinelli blijkt de liefde wederzijds te zijn. Vanwege zijn verlichte en gevaarlijke ideeën willen Ginevra’s ouders echter niets weten van een huwelijk. Ginevra en Antonio lopen samen weg maar worden ontdekt, waarop Ginevra wordt uitgehuwelijkt aan een oudere weduwnaar. Intussen heeft de pest Florence bereikt.

Koop dit boek bij bol.com