Home Shopping

Shopping

Steun Opzij zonder dat het u iets kost.

Opzij werkt samen met Bol.com. Als u via de Opzij-site of vanuit onze nieuwsbrief een boek of een ander artikel bij Bol.com koopt betaalt u dezelfde prijs als altijd en bij andere (online)winkels. Maar Opzij ontvangt van Bol.com een paar procent commissie over uw aankoopprijs. U koopt wat u toch al gekocht zou hebben, betaalt hetzelfde en u helpt Opzij. De artikelen hieronder bespreken we in het huidige nummer van Opzij.

kobo-aura-h2o-2017Waterproof lezen met de Kobo Aura H2O (2017)
Het is zomer en we hebben weer tijd om te lezen. In plaats van een paar kilo boeken meenemen in je koffer is een lichtgewicht e-reader erg handig. De Kobo Aura H2O heeft een extra groot en kristalhelder scherm van 6.8 inch en is waterproof. Bovendien biedt hij met 8GB geheugen plaats aan maar liefst zesduizend boeken.

Koop de Kobo Aura h2O bij bol.com

karen-slaughter-goede-dochterGoede dochter, Karen Slaughter
Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude. Achtentwintig jaar later: Charlotte is advocaat geworden. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken…

Koop dit boek bij bol.com

adriaan-van-dis-buitengebiedIn het buitengebied, Adriaan van Dis
In het buitengebied is een roman over alleen wonen. Een schrijver heeft zich gevestigd in een afgelegen vallei – ver van de stad en zijn vrienden. De stilte is tastbaar. In de lente hoort hij de vliesjes van de haagbeuk knappen, maar het sterkst klinkt een tergende binnenstem die de man confronteert met zijn angsten en obsessies. Van Dis toont in deze roman-in-verhalen hoe kwetsbaar eenzaamheid kan zijn en hoe obsessief het verlangen naar de dood. Ook geeft hij in In het Buitengebied een prachtig tijdsbeeld van een veranderend Nederland. Niet altijd even vrolijk, al weet Van Dis het met zijn ironie en zelfspot gelukkig licht te houden. Ja, vrolijk zelfs….

Koop dit boek bij bol.com

Ze-kwamen-op-motorfietsen-hoffmanZe kwamen op motorfietsen, Andrea C. Hoffmann Patience I.
Drie jaar geleden ontvoerde de Nigeriaanse terreurbeweging Boko Haram 276 meisjes van een middelbare school in Chibok, een dorpje in het noordoosten van Nigeria. In dit boek vertelt Patience haar verhaal aan de Duitse journaliste Andrea C. Hoffman. Ze is pas zeventien jaar oud als de terreurbeweging haar dorp binnenvalt. Haar man en moeder worden vermoord, haar huis in de brand gestoken en zij wordt meegenomen door de mannen. Patience blijkt al zwanger te zijn van haar vermoordde echtgenoot, daarom besluit ze te ontsnappen.
Ze bevalt, getraumatiseerd door alles wat ze heeft meegemaakt, in de wildernis van haar dochtertje Gift. Andrea C. Hoffman schreef eerder Het meisje dat van IS won, ook een aangrijpend vluchtelingenverhaal.

Koop dit boek bij bol.com

roos-schlikker-huisje-boompje-beestHuisje boompje beest, Roos Schlikker.
Huisje boompje beest van Roos Schlikker heet je welkom in de Vinex, de plek waar Ambi Pur alle vieze luchtjes heeft weggesprayd. Heerlijk is het er. Mooi huis, aangeharkte tuin, goede auto voor de deur, twee kinderen – een koningspaar. Echt, gesettelde veertigers Joris en Lydia zouden niet anders willen. Maar dan komt Rob in de wijk wonen – een charmante fotograaf, een bohemien, een ladies’ man. Rob zet het leven van Joris en Lydia op zijn kop. Wat als angst in je straat komt wonen?

Koop dit boek bij bol.com

Marlena-Julie-buntinMarlena, Julie Buntin
In het boek ontmoet de vijftienjarige Cat de wilde en verleidelijke Marlena. Cat is radeloos omdat haar vader het gezin heeft verlaten en gaat scheiden van haar moeder. Marlena biedt welkome afleiding. Ze worden vriendinnen en zelfs beste vriendinnen. Marlena trekt Cat mee in haar opwindende wereld vol foute beslissingen, vol drank, drugs en seks. Ze denken alle tijd van hun leven te hebben en denken niet aan verantwoordelijkheid. Aan het einde van het jaar komt Marlena te overlijden nadat ze verder glipt in de wereld vol verkeerde verleidingen. De roman gaat over een intense vriendschap tussen twee tieners middenin hun overgang naar volwassenheid.

Koop dit boek bij bol.com

fien-de-mulder-een-redelijk-gelukkig-huwelijkEen redelijk gelukkig huwelijk, Fien de Meulder
De Belgische Fien de Meulder debuteert met Een redelijk gelukkig huwelijk. Redelijk gelukkig ja, want wat is daar mis mee? Wat is er mis met niet zo perfect? Het boek in dagboekvorm vertelt het verhaal van een jonge moeder die het goed voor elkaar heeft: huisje, boompje, een leuke man en kinderen. Haar dagboek gebruikt ze om haar frustraties en angsten van zich af te schrijven en zegt dingen die ze in het dagelijkse leven niet durft of kan zeggen. Fantaseren over een vader van school bijvoorbeeld. Pijnlijk eerlijk en met veel humor geschreven.

Koop dit boek bij bol.com

de-moeder-van-ramses-sylvester-hoogmoedDe moeder van Ramses, Sylvester Hoogmoed
Wie was de moeder van Ramses Shaffy? Over hem deden al de wildste verhalen – en vaak was de werkelijkheid nog spectaculairder dan gedacht. Zijn moeder was altijd een mysterieus figuur gebleven: Alexandra Thérèse Wysocka zou een gravin van Pools-Russische afkomst zijn geweest. Ze beweerde zelf echter niemand minder te zijn dan groothertogin Olga Romanova, de oudste dochter van tsaar Nicolaas II. Sylvester Hoogmoed schetst aan de hand van oude brieven en politierapporten het leven van deze avonturierster. Na de Russische Revolutie belandde ze via wat omwegen in Egypte. Vervolgens frequenteerde ze de duurste hotels aan de Côte d’Azur en in Parijs, een spoor van openstaande rekeningen en ongedekte cheques achter zich latend. Na Frankrijk te zijn uitgezet, zette ze haar leven op grootse voet voort in België en Zwitserland, gesteund door de uitstekende connecties die ze had in de hoogste kringen en vooral natuurlijk door haar onverwoestbare flair.

Koop dit boek bij bol.com

wie-niet-reist-is-gek-dijksterhuisWie (niet) reist is gek, Ap Dijksterhuis
Psycholoog en hartstochtelijk reiziger Ap Dijksterhuis maakt in Wie (niet) reist is gek één grote lofzang op reizen. Logisch, reizen is goed voor ons. In zijn boek neemt hij ons mee op reis: van Bhutan naar Zanzibar, van Wit-Rusland naar de Verenigde Staten en van Iran tot Ecuador. Hij verbindt psychologische inzichten aan bijzondere reiservaringen, hij blijft immers psycholoog. Het boek is voor iedereen die van reizen houdt: backpackers en hotelgangers, reizigers naar verre oorden of gewoon naar de camping vlakbij huis, actief of gewoon dagdromend in de leunstoel. En vergeet nooit: bij twijfel, ga op reis.

Koop dit boek bij bol.com