Home Shopping

Shopping

Steun Opzij zonder dat het u iets kost.

Opzij werkt samen met Bol.com. Als u via de Opzij-site of vanuit onze nieuwsbrief een boek of een ander artikel bij Bol.com koopt betaalt u dezelfde prijs als altijd en bij andere (online)winkels. Maar Opzij ontvangt van Bol.com een paar procent commissie over uw aankoopprijs. U koopt wat u toch al gekocht zou hebben, betaalt hetzelfde en u helpt Opzij. De artikelen hieronder bespreken we in het huidige nummer van Opzij.

nikon-coolpixw300Nikon Coolpix W300
Mooie vakantiefoto’s en filmpjes maak je met deze schokbestendige compactcamera van Nikon. In alle weersomstandigheden te gebruiken, en je schiet er zelfs onder water plaatjes mee en natuurlijk maakt hij ook 4K video’s. Voor avonturiers, actievelingen maar ook gewoon voor op de camping.

Koop de Nikon Coolpix W300 bij bol.com

stadelmaier-boekVreneli Stadelmaier, Yes she’s smart
Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Je bent afgestudeerd aan het HBO of de universiteit. Je hebt er veel geleerd maar niet of nauwelijks de soft skills die je nodig hebt in deze nieuwe fase van je leven. Vanaf nu gaat het minder om de inhoud en meer om alles eromheen, bijvoorbeeld impact maken, gezien worden, onderhandelen, slim optreden, work-life balance, en omgaan met stress. Dit boek gaat daarover, over je eerste indruk, jezelf presenteren, strategisch handelen en effectief zijn. Maar ook over de juiste partner kiezen, prioriteiten stellen en stressmanagement. Met dit boek leer je niet alleen de wereld waarin je werkt beter kennen, maar ook jezelf.

Koop dit boek bij bol.com

streetheartsShirley Agudo – Amsterdam Streethearts
Amsterdam kleurt roze in de maand augustus. Met de Gay Pride, de Drag Queens Olympics en de Hartjesdagen strijken lhbt’ers uit de hele wereld neer in onze hoofdstad. Fotografe Shirley Agudo was gefascineerd van alle uitbundige manifestaties en fotografeerde jarenlang de bezoekers van de festiviteiten. Het resultaat zie je in Amsterdam.

Koop dit boek bij bol.com

oomen-stroomt-overFrancine Oomen, Oomen stroomt over
Francine Oomen schreef veel kinderboeken, waarvan de boekenreeks Hoe overleef ik wel de bekendste is. Ondertussen was ze oververmoeid, strandde haar relatie en moest er ook nog eens een nieuw boek af. “Ik was 52 en vond er geen bal meer aan om mezelf te zijn.” In Oomen stroomt over deelt ze haar ervaringen met de overgang en geeft ze tips om deze periode zo goed mogelijk door te komen. Ze illustreerde het boek zelf.

Koop dit boek bij bol.com

ijsheiligen-tonkFlorence Tonk, IJsheiligen
Botsende wereldbeelden in één familie, dat is het belangrijkste thema in IJsheiligen. Meindert heeft een halfbroer ergens op deze wereld rondlopen, maar daar praat zijn familie nooit over. Totdat zijn moeder ouder en vergeetachtig wordt en af en toe iets over hem vertelt. Meindert wil zijn oudere halfbroer gaan zoeken, want misschien komt hij er via hem achter wie zijn vader is. Hij vindt Erik, maar het is een totaal ander type dan hij.

Koop dit boek bij bol.com

psych-handboek-niet-perfecte-vrouwFrancisca Kramer en Lisette Wevers, Psychologisch handboek voor de niet zo perfecte vrouw
Begin veertig waren Francisca Kramer en Lisette Wevers toen ze op het idee kwamen om hun eigen zelfhulpboek te schrijven. Naar eigen zeggen niet meer jong en veelbelovend en allebei met mooie levenservaringen én dikke vette uitglijders. Relatieperikelen, stress, seks, zelfvertrouwen, somberheid, verlies, werkellende – welke vrouw heeft hier niet mee te maken? Psychologisch handboek voor de niet zo perfecte vrouw is een wetenschappelijk onderbouwd boek dat met persoonlijke verhalen van de schrijfsters zelf en van vrouwen uit hun omgeving bepaald gedrag verklaart. Het handboek geeft inzicht, praktische tips en houvast en is een feest der herkenning.

Koop dit boek bij bol.com

tabejava-ronald-nijboerRonald Nijboer, Tabé Java, tabé Indië
De zwarte bladzijden uit onze koloniale geschiedenis werden meestal overgeslagen. Maar toch gaan de jongere generaties hier steeds vaker vragen over stellen. Ronald Nijboer is de kleinzoon van een Indiëveteraan en behoort tot die generatie. In zijn boek geeft hij een levendige en objectieve, maar ook gevoelige weergave van de oorlog tussen Nederland en Indonesië. Hij onderzoekt het lot van de oorlogsvrijwilligers, die altijd een status aparte hielden. Waarom zweeg een hele generatie Indiëgangers?

Koop dit boek bij bol.com

huwelijkspact-boekMichelle Richmond, Het huwelijkspact
Het huwelijkspact is een psychologische thriller over het pasgetrouwde stel Jake en Alice. Op hun bruiloft ontvangen ze een mysterieus cadeau: een uitnodiging om deel te nemen aan een exclusieve, mysterieuze groep genaamd ‘Het Huwelijkspact’, beter bekend als Het Pact. De groep heeft als doel om je huwelijk intact te houden. Klinkt niet verkeerd, en daarom besluit het stel om mee te doen. Ze moeten zich aan een aantal regels houden. Altijd de telefoon opnemen als je partner belt bijvoorbeeld en maandelijks een cadeautje geven. Alles gaat goed totdat een van de twee de regels overtreedt. Hun huwelijk verandert in een nachtmerrie.

Koop dit boek bij bol.com

licht-verloren-santopoloJill Santopolo, Het licht dat we verloren
Het is 11 september 2001. Op deze historische dag ontmoeten de studenten Lucy en Gabe elkaar in New York en worden verliefd. Ze kussen elkaar voor het eerst op het dak van hun studentenhuis op de campus van Columbia University, met op de achtergrond de smeulende resten van de Twin Towers. Door deze dag komen hun levens in een stroomversnelling, de gebeurtenissen van de wereld dringen zich aan hen op. Gabe besluit om oorlogsjournalist te worden in het Midden-Oosten en daardoor voelt het stel zich gedwongen om uit elkaar te gaan zodat ze hun dromen kunnen najagen. Lucy en Gabe bouwen een nieuw leven op, ze vinden allebei een nieuwe partner. Toch blijven ze aan elkaar denken, over elkaar dromen, met elkaar praten, en blijven ze elkaar soms, als de omstandigheden het toestaan, opzoeken.

Koop dit boek bij bol.com

opmerkelijke-schepselsTracey Chevalier, Opmerkelijke schepsels
Met de vondst van fossielen van een onbekende dino, zet Mary Anning de wetenschappelijke wereld op zijn kop. Bestaande ideeën over de schepping van de aarde worden aan de kaak gesteld en het debat over de oorsprong van de mens wordt aangewakkerd. In de academische wereld, waar in de vroeg negentiende-eeuw vooral de mannen dienst uitmaken, wordt Mary geconfronteerd met vooroordelen en roddels. Ze vindt een onverwachte medestander in Elizabeth Philpot, die ook in de ban is van fossielen. In hun relatie weten ze een broos evenwicht te vinden tussen heftige loyaliteit en nauwelijks onderdrukte afgunst. Ondanks de verschillen in leeftijd en achtergrond komen Mary en Elizabeth tot de ontdekking dat vriendschap hun sterkste wapen is in de strijd om erkenning. De Amerikaanse Tracy Chevalier kennen we van haar roman Meisje met de parel, over het gelijknamige schilderij van Johannes Vermeer.

Koop dit boek bij bol.com

babe-you-got-this-boekBabe, you got this – Emilie Sobels en Martje Haverkamp
Emilie Sobels en Martje Haverkamp schreven met Babe, you got this een inspirerend boek voor jonge vrouwen met ambitie die er wat moois van willen maken. Ze gingen te rade bij een twintigtal succesvolle vrouwen waaronder Neelie Kroes, hoofdredacteur Sanne Groot Koerkamp en Hanna Verboom en vroegen hen om advies. Hoe werden zij succesvol in hun beroep, waar ging het mis en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen?

Op basis van deze gesprekken geven de auteurs praktische tips over omgaan met druk en angst om te falen, werk plannen, jezelf laten zien en jezelf verkopen, maar ook over de balans tussen werk en privé. Babe you got this is een musthave voor iedere vrouw die aan haar carrière werkt.

Koop dit boek bij bol.com

ginevra-van-der-vlugt-boekGinevra – Simone van der Vlugt
De historische romans van Simone van der Vlugt zijn ongeëvenaard. Met haar boeken, opvallend vaak met krachtige vrouwen in de hoofdrol,  weet ze de geschiedenis tot leven te wekken. Niet anders is dat in Ginevra, een liefdesverhaal dat is gebaseerd op een oude Italiaanse legende.

Ginevra is een achttienjarig meisje uit een gegoede familie in het Florence van 1394. Als ze verliefd wordt op Antonio Rondinelli blijkt de liefde wederzijds te zijn. Vanwege zijn verlichte en gevaarlijke ideeën willen Ginevra’s ouders echter niets weten van een huwelijk. Ginevra en Antonio lopen samen weg maar worden ontdekt, waarop Ginevra wordt uitgehuwelijkt aan een oudere weduwnaar. Intussen heeft de pest Florence bereikt.

Koop dit boek bij bol.com

post-mortem-schepp-boekPost mortem – Emelie Schepp
Post mortem is het vervolg op de thrillers Memento en Narcotica van de Zweedse auteur Emelie Schepp. Ook in Post mortem draait het verhaal om officier van justitie Jana Berzelius.

Een Iraanse vrouw wordt door haar dochter zwaargewond in haar woning aangetroffen. Ambulancebroeder Philip probeert haar te redden, maar toch gaat het mis. Als er een tweede slachtoffer op dezelfde manier om het leven komt realiseert Philip zich dat de moorden waarschijnlijk met hemzelf te maken hebben. Jana Berzelius leidt het onderzoek, maar heeft genoeg aan haar eigen problemen door de ontsnapping van Danilo, de man die als een van de weinigen Jana’s afschuwelijke verleden kent. Ze ziet zich gedwongen om opnieuw de wet te overtreden en alles op het spel te zetten.

Koop dit boek bij bol.com

saraliv-boekSara en Liv – Suzan Hilhorst
De kans dat een baby na een voldragen zwangerschap overlijdt, is 1 op 1000. Maar Suzan Hilhorst overkwam het twee keer. In dit autobiografische verhaal beschrijft ze hoe ze haar dochtertje Sara verloor aan een onbekende hartaandoening. Ze raakt opnieuw zwanger, maar de angst dat er weer iets gebeurt blijft aanwezig. Dan gebeurt het ondenkbare en overlijdt ook haar pasgeboren dochter Liv. Het bijzondere van dit tragische en ontroerende verhaal is dat het wordt verteld vanuit een wisselend perspectief, van de moeder en van Sara.

Koop dit boek bij bol.com

naarbed-arlidgeNaar bed naar bed – M.J. Arlidge
Helen Grace, de heldin uit de populaire thrillerreeks van M.J. Arlidge, loste al diverse moordzaken op in de eerdere delen Iene miene mutte, Piep zei de muis, Pluk een roos en Klikspaan. Zelf maakte ze in haar leven ook al de nodige ellende mee. Maar als het lijk van een bekende gevonden wordt, komt alles wel heel dichtbij. Helen zwijgt over haar connectie met het slachtoffer uit angst dat haar privéleven op straat komt te liggen. Als er een tweede moord gepleegd wordt komt alles op scherp te staan en moet Helen kiezen: liegen of haar grootste geheim op tafel leggen.

Koop dit boek bij bol.com