Home Top 100 Meest invloedrijke vrouwen

Top 100 Meest invloedrijke vrouwen

Op maandag 2 december 2019 organiseert OPZIJ voor de elfde keer het Top 100 event.

Vorig jaar zag het er zó uit:

In het Amsterdam Museum werden advocate Bénédicte Ficq en longarts Wanda de Kanter door OPZIJ uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouwen van 2018. Zij hebben elkaar gevonden in het kader van Sick of smoking.

Oud-winnares Carin Gaemers reikte de titel uit.

De OPZIJ Top 100 bestaat uit tien categorieën (gezondheid, bedrijfsleven, politiek, sport, cultuur, openbaar bestuur/orde, onderwijs en wetenschap, media, tech en non-profit.) Elke categorie heeft een winnaar.
De Top 100 wordt samengesteld door OPZIJ om het werk, de zichtbaarheid en de impact van vrouwen in onze maatschappij te zichtbaar te maken en te vergroten. De hele top 100 is te lezen in het nummer van OPZIJ dat vanaf 13 december in de winkel ligt.

Categorieën en de winnaars OPZIJ Top 100

Gezondheid – Bénédicte Ficq en Wanda de Kanter

Bedrijfsleven – Marry de Gaay Fortman

Politiek – Lilianne Ploumen

Sport – Bibian Mentel

Cultuur – Ilse Warringa

Openbaar bestuur/orde – Margrite Kalverboer

Onderwijs en Wetenschap – Béatrice de Graaf

Media – Eva Jinek

Tech – Lotte de Bruijn

Non-profit – Shirin Musa

OVER DE TOP 100

Hoe komt de Top 100 tot stand?

Met de Top 100 wil Opzij het onderwerp topvrouwen blijvend op de agenda zetten. De Top bestaat uit tien top-10 lijsten in verschillende categorieën. De redactie van Opzij raadpleegde tientallen deskundigen. Er wordt gekeken naar ‘absolute’ invloed (de macht die een functie met zich meedraagt), naar hoe ze die gebruiken en naar hoe zichtbaar de vrouwen zijn. Uit de conceptlijsten stelt een jury de definitieve lijsten samen. Van alle tien categorieën word een nummer 1 gekozen, en uit de nummers 1 een overall winnaar. De jury wisselt ieder jaar.