Home Top100

Top100

Op maandag 10 oktober 2016 organiseerde OPZIJ voor de achtste keer het Top 100 event met als thema: verander de toekomst, begin hier. Een avond vol talks van mensen die op een inspirerende manier een positieve bijdrage leveren aan de wereld. Maar ook de speeddates met invloedrijke vrouwen en experts en de gezelligste netwerkborrel van Nederland. Met als hoogtepunt de bekendmaking van de invloedrijkste vrouw van Nederland!

De volgende inspirerende vrouwen waren aanwezig op het Top 100 event: Prinses Mabel van Oranje (Girls Not Brides), Petra Stienen (winnaar van de Aletta Jacobs Prijs 2016), Ionica Smeets (wiskundige en wetenschapsjournalist), Zizi Fernandes (oprichtster Mama Taxi), Cathelijne Broers (directeur Nieuwe Kerk en Hermitage), Vivianne Bendermacher (Techionista) en Hasna el Maroudi (journalist, columnist).

Simone van Saarloos & Eva Maria de Waal spelen een fragment uit de voorstelling Holy F. Presentatrice (én Amerikanist) Sofie van den Enk presenteert de avond.


Uiteraard maakten we deze avond ook de top 100 invloedrijkste vrouwen bekend. Na afloop van de talks waren er speeddates met topvrouwen en experts.

Naast de Top 100 presenteren we dit jaar ook een top 10-lijst voor de Impact Award. Voor deze lijst kan nog gestemd worden. In deze lijst komen vrouwen te staan die minder zichtbaar zijn voor het grote publiek, maar wel veel impact hebben op onze samenleving. We willen hen hiermee meer zichtbaar maken en de impact van hun werk erkennen.

OVER DE TOP 100

Hoe komt de Top 100 tot stand?

Met de Top 100 wil Opzij het onderwerp topvrouwen blijvend op de agenda zetten. De Top bestaat uit tien top-10 lijsten in verschillende categorieën. De redactie van Opzij raadpleegde ruim vijftig deskundigen. Er wordt gekeken naar ‘absolute’ invloed (de macht die een functie met zich meedraagt), naar hoe ze die gebruiken en naar hoe zichtbaar de vrouwen zijn. Uit de conceptlijsten stelt een jury de definitieve lijsten samen. Van alle tien categorieën word een nummer 1 gekozen, en uit de nummers 1 een overall winnaar. De jury wisselt ieder jaar.

Jury
De jury bestond dit jaar uit juryvoorzitter Sybilla Dekker (oud-minister VROM, voorzitter Talent naar de Top), Bercan Günel (Oprichter/Partner NGL International en Woman Capital, commissaris, executive coach), Maria Henneman (directeur/eigenaar Maria Henneman Media Management bv.) en Irene de Bel, hoofdredacteur.Dutch Diversity Week
TheNextWomen & OPZIJ organiseren samen in de week van de Top 100 de Dutch Diversity Week. Dutch Diversity Week is een week vol evenementen waar vrouwelijke ondernemers, investeerders en professionals het podium pakken om te leren, investeren en verbinden.