44 jaar nadat Turks Fruit de seksuele revolutie naar de huiskamer bracht, praten Paul Verhoeven en Monique van de Ven uitgebreid na in OPZIJ

Het was een jaar na de oprichting van OPZIJ. Vier jaar na de oprichting van Dolle Mina. Nederland bevond zich middenin de Tweede Feministische Golf. En toen verfilmde Paul Verhoeven Jan Wolkers’ boek Turks Fruit, destijds nog verboden op de literatuurlijsten in het onderwijs.

Ruim 3,3 miljoen bezoekers gingen ervoor naar de bioscoop. Nog eens miljoen kijkers zagen de destijds baanbrekende en smaakmakende film later op televisie. In 2007 kreeg Turks fruit een eervolle plek in de Canon van de Nederlandse film, met name omdat een aantal beelden uit de film tot de bekendste uit de Nederlandse filmgeschiedenis zijn gaan behoren: Eric en Olga pasgetrouwd op de fiets door Amsterdam, Olga op een rode beddensprei onder een opgehangen spiegel of beiden samen in de stromende regen op de stoep. (bron Wikipedia).

In het dubbeldikke zomernummer van OPZIJ, dat nu in de winkel ligt, een uitgebreid interview met Paul en Monique die altijd vrienden bleven. U kunt het hier lezen via Blendle.

Wilt door dit nummer bladeren? Klik hier.

Neem voor € 29,75 een kennismakingsabonnement van vijf nummers Opzij en ontvang € 10,- tegoed bij Bol.com

%d bloggers liken dit: