Diana Matroos: “Ik geloof dat mannen en vrouwen elkaar versterken, en vind het geweldig dat het ook de filosofie van OPZIJ is.”

In het septembernummer spreekt Opzij met Diana Matroos (46) over zusterschap, diversiteit en discriminatie. “Ik geloof dat mannen en vrouwen elkaar versterken, en vind het geweldig dat het ook de filosofie van OPZIJ is.”

We kennen Diana Matroos als RTL-nieuwslezer, als presentator bij BNR Nieuwsradio en natuurlijk van haar pittige optreden bij het lijsttrekkersdebat in Carré in maart dit jaar.

Matroos heeft zich altijd ingezet tegen discriminatie en racisme, wat ze ook op de werkvloer bij RTL Nieuws tegenkwam. “Door die mail werd duidelijk: het gaat dus niet om kwaliteit. We werden beoordeeld op iets anders, puur op onze kleur.”

Ze vindt dat vrouwen en mannen samen moeten strijden voor gelijkheid. Feminisme is niet alleen een zaak van vrouwen, maar ook mannen willen bepaalde dingen veranderen. “Zij hebben het ook moeilijk als bijvoorbeeld hun vrouw de kost verdient of als ze parttime willen werken.”

Solidair zijn met andere vrouwen en elkaar helpen waar je kunt: zusterschap vindt Matroos ontzettend belangrijk. “Dat valt me wel op, zwarte vrouwen steunen elkaar. Misschien ook wel logisch omdat hun emancipatieslag veel eerder is begonnen.”

Lees het hele interview met Diana Matroos op Blendle (€), of blader door het septembernummer.

Of neem een proefabonnement: € 29,75 voor vijf nummers. U krijgt een tegoed bij Bol.com van € 10,- CADEAU. Klik hier.