Melinda Gates, over Bill, hun rijkdom, hun werk, en ja, ook over hun seksleven

In het septembernummer van OPZIJ een uitgebreid interview met Melinda Gates, de vrouw van Microsoft-oprichter Bill Gates. Ze praat over rijkdom, hun missie, en over hun seksleven. “Iedereen zou seks moeten kunnen hebben zonder bang te hoeven zijn om zwanger te worden.”

Melinda en Bill Gates zijn inmiddels 23 jaar getrouwd. Hun vermogen bedraagt ongeveer 89 miljard dollar. Anders dan je daarom misschien zou verwachten, wijdt Melinda haar leven aan haar missie: 120 miljoen vrouwen in ontwikkelingslanden van anticonceptiemiddelen te voorzien. “Natuurlijk is het nooit mijn ambitie geweest om het publiekelijk over seks met Bill te spreken, maar in dit kader doe ik dat graag.”

Tijdens eerder reizen naar Afrika en Azië ontdekte ze dat voor veel vrouwen zwanger worden hun grootste angst is. “Ik ging naar de stoffige, vervallen dorpen of krottenwijken waar geen schoon drinkwater en bijna geen eten was. Als ik daar lang genoeg bleef en de mannen vertrokken waren, dan gingen de vrouwen me eindelijk vragen stellen. Ze vroegen me altijd naar voorbehoedsmiddelen. De meesten van hen hadden geen middelen ter beschikking of moesten er heel ver voor reizen.”

Ze noemt zichzelf  “absoluut een feminist”. “Als je een feminist bent, dan ben je er voor alle vrouwen. Je wilt ze versterken en ze de kans geven om hun eigen keuzes te maken, dat is het honderd procent voor mij.”

Melinda vindt het niet meer dan logisch om een groot deel van hun vermogen te gebruiken om anderen te helpen. Na een reis naar Afrika richtte de familie Gates in 2000 hun Bill and Melinda Gates Foundation op. Ze financieren onder meer vaccinaties, anticonceptiemiddelen en kraamzorg en helpen daarmee mensen over de hele wereld.

De Bill and Melinda Gates Foundation deed ook een donatie aan She Decides, het door Lilianne Ploumen opgerichte fonds voor veilige abortussen, voorlichting en kraamzorg in ontwikkelingslanden.

Lees het complete artikel ‘Melinda Gates, over Bill, hun rijkdom, hun werk, en ja, ook over hun seksleven‘ op Blendle (€), klik hier.

Of blader door dit nummer, hier.

Natuurlijk kunt u ook een proefabonnement nemen: € 29,75 voor vijf nummers. U krijgt een tegoed bij Bol.com van € 10,- CADEAU. Klik hier