Hillary Clinton: Watskeburt?

In haar boek What happened kijkt Hillary Clinton op de verloren en heftig verlopen verkiezingsstrijd met Donald Trump. In de OPZIJ van oktober een portret van Janice Turner.

Eerlijker en kwetsbaarder dan we haar kennen, vertelt ze hoe het was om de eerste serieuze vrouwelijke kandidaat voor het presidentschap te zijn. “Ik was bezig aan een traditionele presidentscampagne, met goed doordachte en voorzichtige ideeën en goede coalities, terwijl Trump een reality-tv-show had, die inspeelde op de boosheid die onder Amerikanen leefde. Ze wilden een kandidaat die net zo boos was als zij.” Niet eerder was ze zo openhartig over de mislukte campagne en over zichzelf, over de vrouw achter dat uniform-achtige mantelpak. Zoals bijvoorbeeld dat ze zich schrap zette voor de inauguratie van Trump door zich in te beelden dat ze op Bali zat.

opzij oktober

Misschien had ze wel gewonnen als kiezers deze losse, boze en bij vlagen zelfs grappige Hillary Clinton eerder hadden kunnen zien. “Wie ben je nou eigenlijk echt?” is een vraag die ze keer op keer gesteld kreeg. Ietwat geïrriteerd antwoordt ze in dit boek: “Ik durf te wedden dat jullie meer van mijn privéleven af weten dan van sommige van je beste vrienden. Jullie hebben nota bene zelfs mijn emails allemaal kunnen lezen! Wat moet ik nog meer doen, vraagt ze, om ‘nog echter’ te zijn? Op tafel dansen, huilen?”

What happened van Hillary Clinton is verkrijgbaar bij o.a. bol.com.

Lees het volledige artikel op Blendle (€) of in het oktobernummer van Opzij.

Of neem een proefabonnement: € 29,75 voor vijf nummers en krijg de Opzij Vrouwenagenda 2018 t.w.v. 18,95 CADEAU. Klik hier.

%d bloggers liken dit: