House of Cards is terug. En Claire Underwood is in charge

Waarschijnlijk was ze het altijd al, in charge. Frank mocht het meeste op de voorgrond maar Claire was altijd al heel wat meer dan de vrouw achter de man. Zo zette ze de producenten van de serie nog vorig jaar voor het blok: ze wilde het zelfde salaris als Kevin Spacey. En ze kreeg het.

Het zesde seizoen van House of Cards is nu bij Netflix te zien, dat betekent voor velen van ons bingewatch-en. Wat moet dat moet. In het filmpje hieronder wordt Robin Wright geïnterviewd en ze is er duidelijk in: de werkelijkheid zal de fictie volgen: een eerste vrouwelijke president kan in de Verenigde Staten niet lang op zich laten wachten.

Als dat zover is dan mogen we hopen dat die iets anders opereert dan Claire in dit zesde en laatste seizoen. Ze heeft zo mogelijk nog minder scrupules dan Frank had. Dat is buitengewoon onderhoudend als fictie maar in real life hebben we al genoeg aan Donald Trump.