OPZIJ meest invloedrijke vrouwen 2018 bij RTL Late Night

Dinsdagavond werden in het Amsterdam Museum advocate Bénédicte Ficq en longarts Wanda de Kanter door OPZIJ uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouwen van 2018. Zij hebben elkaar gevonden in het kader van Sick of smoking.

Direct daarna kregen ze bij RTL Late Night ruim het het woord over hun verkiezing en het belang van hun beweging Sick of smoking.

U bekijkt het fragment hier.

Ze zijn vastbesloten door te zetten hoewel de rechtbank hun zaak afwees. Overigens bestonden de beweegredenen voor de afwijzing overwegend uit een verwijzing naar de wet: die staat – aldus de rechtbank – nu eenmaal toe wat tabaksfabrikanten doen.

No products found

Hoog tijd dus Sick of smoking bovenaan de prioriteiten van grote politieke partijen komt. Wie durft dat aan, de lobby van de tabaksindustrie is ijzersterk maar er zijn hoopgevende signalen waarover OPZIJ al eerder schreef.