De edele delen van Amazon-eigenaar Jeff Bezos. En de poging tot chantage die Trump kan raken.

Jeff Bezos is de rijkste man ter wereld. Een tijdje terug maakten hij en zijn vrouw MacKenzie bekend dat ze gingen scheiden, na ruim 25 jaar huwelijk en een rollercoaster-samenwerking op zakelijk gebied. We schreven er eerder over, de manier waarop ze het nieuws bekend maakten was bijzonder.

De National Enquirer, het roddelblad dat de liefjes van Donald Trump via Trump’s advocaat Michael Cohen afkocht zodat hun verhalen de pers niet zouden halen, springt Bezos in de nek en berichtte als eerste over de affaire die hij al langer zou hebben met zijn nieuwe vriendin, Lauren Sanchez (foto).

De Enquirer beschikt op wonderbaarlijke wijze ook over allerlei berichten die Bezos zijn vriendin heeft gestuurd. Die zijn uiteraard strikt vertrouwelijk want nogal intiem.

Wat de Enquirer nog niet publiceerde maar waarmee ze Bezos wel bedreigde is zo’n foto van zijn edele delen. Ze zijn bereid van publicatie af te zien als Bezos zijn openbare uitspraken over het veronderstelde politiek gedreven handelen van de Enquirer zou intrekken. Op de achtergrond speelt dat Bezos ook de eigenaar is van The Washington Post, een verklaard tegenstander van alles wat met Donald Trump te maken heeft. En door Trump regelmatig neergezet als een producent van fake news.

Gisteren maakte Bezos die poging tot chantage bekend, openbaar. Hij laat zich niet chanteren. Hij zal de emails van Nationale Enquirer publiceren en schreef:

‘In the AMI letters I’m making public, you will see the precise details of their extortionate proposal: They will publish the personal photos unless Gavin de Becker and I make the specific false public statement to the press that we ‘have no knowledge or basis for suggesting that AMI’s coverage was politically motivated or influenced by political forces’.

Het is natuurlijk heel bijzonder dat de rijkste man ter wereld, nog altijd een heel succesvol zakenman, zo dom kan zijn om dat soort foto’s naar zijn nieuwe vriendin te sturen op een manier waarop ze kennelijk in de verkeerde handen kunnen vallen.

Maar het is minstens zo bijzonder dat hij zich er vervolgens niet mee laat chanteren en de strijd aangaat.

Dat kan nog best leuke gevolgen hebben voor de National Enquirer. Een paar jaar geleden loste Peter Thiel, miljardair en een van de eerste beleggers in Facebook, een akkefietje met roddelsite Gawker op met behulp van de lengte van zijn financiële polsstok: indirect procedeerde hij het bedrijf achter Gawker letterlijk richting faillissement.

Als Bezos zijn schier onbeperkte financiële middelen inzet tegen de National Enquirer kan er – tenminste – nog een heleboel interessants naar buiten komen over de banden van Donald Trump met dat blad.

Hieronder de email van de National Enquirer die Jeff Bezos openbaar maakte:

From: Howard, Dylan [dhoward@amilink.com] (Chief Content Officer, AMI)
Sent: Tuesday, February 5, 2019 3:33 PM
To: Martin Singer (litigation counsel for Mr. de Becker)
Subject:. Jeff Bezos & Ms. Lauren Sanchez Photos

CONFIDENTIAL & NOT FOR DISTRIBIUTION

Marty:

I am leaving the office for the night. I will be available on my cell — 917 XXX-XXXX.

However, in the interests of expediating this situation, and with The Washington Post poised to publish unsubstantiated rumors of The National Enquirer’s initial report, I wanted to describe to you the photos obtained during our newsgathering.

In addition to the “below the belt selfie — otherwise colloquially known as a ‘d*ck pick'” — The Enquirer obtained a further nine images. These include:

· Mr. Bezos face selfie at what appears to be a business meeting.

· Ms. Sanchez response — a photograph of her smoking a cigar in what appears to be a simulated oral sex scene.

· A shirtless Mr. Bezos holding his phone in his left hand — while wearing his wedding ring. He’s wearing either tight black cargo pants or shorts — and his semi-erect manhood is penetrating the zipper of said garment.

· A full-length body selfie of Mr. Bezos wearing just a pair of tight black boxer-briefs or trunks, with his phone in his left hand — while wearing his wedding ring.

· A selfie of Mr. Bezos fully clothed.

· A full-length scantily-clad body shot with short trunks.

· A naked selfie in a bathroom — while wearing his wedding ring. Mr. Bezos is wearing nothing but a white towel — and the top of his pubic region can be seen.

· Ms. Sanchez wearing a plunging red neckline dress revealing her cleavage and a glimpse of her nether region.

· Ms. Sanchez wearing a two-piece red bikini with gold detail dress revealing her cleavage.

It would give no editor pleasure to send this email. I hope common sense can prevail — and quickly.

Dylan.