5x feministische vrouwelijke artiesten

Heb je je afspeellijst op Spotify al keer op keer beluisterd? Met de onderstaande feministische vrouwelijke artiesten geven wij je nieuwe inspiratie!

Beyoncé
We beginnen natuurlijk met R&B zangeres Queen B, al voor een lange tijd een van de meest bekende feministische artiesten. Vrouwengelijkheid, womenempowerment en selflove zijn terugkerende onderwerpen in haar muziek. Naast de muziek die ze maakt is Beyoncé ook trendsetter, icoon en rolmodel. Haar stijl kun je omschrijven als sexy, chique en elegant. Wereldwijd wordt ze ook wel gezien als een van de meest krachtige vrouwen van de wereld.


FKA Twigs
FKA Twigs ( Tahliah Debrett Barnett) is een Engelse zangeres, songwriter, danseres en actrice. Ze maakte haar muzikale debuut met het toneelstuk EP1 in 2012. In 2019 bracht ze haar tweede studioalbum Magdalene uit, dit album werd geïnspireerd door de interpretaties van het leven van Maria Magdalena, die eeuwenlang werd gebrandmerkt als prostituee. Voor veel mensen is Tahliah een rolmodel, onder andere omdat ze zich uitspreekt over het misbruik door haar ex-vriend Shia Lebeouf.

Billie Eilish
Op haar 17e had ze al een nummer 1 album in Groot-Brittannië. Billie Eilish schrijft en zingt al sinds ze 11 jaar oud was. In haar muziek verwerkt ze het onderwerp feminisme en ze zingt ook nog veel over onderwerpen als misbruik en intersectionaliteit. Billie Eilish staat bekend om de wijde kleding die ze draagt, en toen ze op de cover van de Britisch Vogue belandde met een korset aan kreeg ze dan ook veel tegenreactie. Hierop reageerde ze zelf met: “The thing is, I can do what I want!” Zo is het ook.

Lizzo
Ineens was ze daar om de muziekwereld te veroveren! In haar nummers verwerkt ze veelal het onderwerp body positivity, omdat dit iets is dat zij erg belangrijk vindt. Daarnaast houdt ze zich ook bezig feminisme en vrouwengelijkheid. “I think that the wave of feminism right now that’s overtly sexual and in your face I think is just the response to where we were. Like, I’m going to wear a suit and I’m going to boss up on you. … You-can’t-tell-me-what-to-do type vibes, and [I’m] like, “No, I’m gonna tell you what to do!” Wij zijn fan!

Grimes
“Ik wil niet worden verwaarloosd omdat ik weiger te worden geseksualiseerd. Ik wil niet gemolesteerd worden tijdens shows of op straat door mensen die mij zien als een object dat bestaat voor hun persoonlijke bevrediging” schreef Grimes (De Canadese Claire Boucher) op Tumblr. Grimes maakte bezwaar tegen de manier waarop ze door media en door de mannelijke blik in het daglicht wordt gezet. Ze experimenteert graag met muziek en haar interesse liggen vooral in de underground scene en elektronische muziek. Een echte tip om te luisteren.