CNN-journaliste loopt weg van interview met president Iran omdat ze een hoofddoek weigert

Christiane Amanpour, host/journalist bij CNN, is van een interview met de Iraanse president weggelopen, omdat hij eiste dat ze een hoofddoek zou dragen. En dat wilde ze niet.

Amanpour zou hem interviewen na de protesten na de dood van een jonge vrouw waarover we eerder schreven. Het interview zou plaatsvinden in New York, waar president Raisi is voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Geen hoofddoek, geen interview
Op Twitter legt ze uit wat er gebeurde. “Ik zat klaar voor het tv-interview. Maar na 40 minuten was de president er nog niet. Een assistent vroeg of ik een hoofddoek wilde dragen, uit respect voor de heilige moslimmaanden Muharram en Safar. Dat heb ik beleefd geweigerd omdat we in Amerika zijn en hier geen wet of traditie bestaat om een hoofddoek te dragen. Er werd gezegd dat er zonder hoofddoek geen interview mogelijk was. Ik herhaalde dat ik hiermee niet kon instemmen en we zijn weggelopen.”

De president reageerde overigens nog op de dood van Mahsa Amini op de Algemene Vergadering van de VN in New York. Er komt volgens hem gedegen onderzoek naar haar dood. Tegelijkertijd verweet hij het Westen hypocrisie. Hij zei dat er in de VS en het Verenigd Koninkrijk jaarlijks veel burgers omkomen door politiegeweld. Hij stelde daarbij de vraag: “En zijn al die doden onderzocht?”

%d bloggers liken dit: