Vrouwenvoetbal is weer terug bij AZ

Komend seizoen is het vrouwenvoetbal terug bij AZ na 12 jaar afwezigheid. De club neemt de licentie over van VV Alkmaar.

Directeur Robert Eenhoorn vertelt bij de NOS: “De timing was goed om er nu in te stappen. VV Alkmaar heeft wel al iets mooi staan, met een vrouwenteam op eredivisieniveau en een academie. Maar we denken daar zelf nog wel het een en ander aan te kunnen toevoegen met de kennis die wij binnenskamers hebben.”

In 2007 begon AZ samen met 5 andere clubs de eredivisie voor vrouwen. Ze wonnen 3 keer de landstitel, maar stopten in 2011 ermee vanwege financiële redenen. Eenhoorn: “Het is mooi dat we dadelijk niet alleen jongens en mannen, maar ook meisjes en vrouwen weer een toekomst kunnen bieden bij AZ. En we zijn nu ook in de positie terechtgekomen dat we het kunnen oppakken.”


Eerder deze week werd bekend dat de KNVB de topcompetities van het vrouwenvoetbal volgend seizoen onderdeel van het betaald voetbal. Daar haakt AZ nu op in. Welke clubs zullen volgen?

%d bloggers liken dit: