Sarina Wiegman voor de derde keer coach van het jaar

Tijdens het jaarlijkse gala van de voetbalbond FIFA in Parijs is Sarina Wiegman gekozen tot beste coach van het jaar van een vrouwenteam. Het is de derde maal dat ze deze prijs wint.

“Sinds ik kan lopen houd ik van voetbal. En door de jaren heen heb ik gezien hoe het voetbal voor vrouwen is gegroeid. Hier in de zaal zitten de helden die het vrouwenvoetbal heeft voortgebracht, kleine meisjes hebben nu hun voorbeelden om zich aan op te trekken. Veel mensen hebben eraan gewerkt dit allemaal mogelijk te maken en ik ben hen dankbaar”, speechte Wiegman.

Afgelopen zomer werd Wiegman Europees kampioen met Engeland door Duitsland met 2-1 te verslaan op Wembley. Voordat ze de coach van Engeland werd, won Wiegman als coach van onze Leeuwinnen in 2017 ook al het Europees Kampioenschap. Na de Olympische Spelen vertrok ze naar Engeland om daar de bondscoach te worden. En met succes dus. Wiegman wordt gezien als een van de pioniers van het vrouwenvoetbal.