Update gevelsteen Joke Smit: het project gaat door!

Goed nieuws over crowdfundingsactie voor de gevelsteen van Joke Smit in Utrecht. Het streefbedrag is behaald en het project gaat dus door. De (voorlopige) datum van de onthulling is 26 augustus. De steen wordt dan onthuld door burgemeester Sharon Dijksma.

Eerder schreven we over de actie voor de bekende feminist. Het Utrechts Geveltekenfonds wilde Smit eren met een herdenkingssteen bij haar geboortehuis op de Merwedekade in Utrecht. Een inzamelingsactie werd gestart om het benodigde geld op te halen.

Protest
De herdenkingssteen komt nu niet meer op de Merwedekade, maar op het Joke Smitplein, ook een goede plek ervoor. Nabije bewoners van de Merwedekade kwamen in protest en waren bang dat hun privacy werd geschonden als de steen in hun buurt werd geplaatst. Op het Joke Smitplein werd er wel enthousiast gereageerd op de komst van de steen. Niet gek, want de eerste bewoners van dit plein hebben met succes gestreden voor de naamgeving van het plein, en dat tegen het advies van de straatnamencommissie in.

Onthulling
Beeldhouwer Britt Nelemans gaat aan de slag met een nieuw ontwerp die past bij de nieuwe locatie. En dan wordt naar verwachting op 26 augustus de herdenkingssteen onthuld door niemand minder dan de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma.

%d bloggers liken dit: