Deze maatregelen neemt de GP in Zandvoort tegen wangedrag

Tijdens de GP afgelopen jaar in Zandvoort werden tientallen vrouwen lastiggevallen door mannelijke fans. Ze werden geknepen in hun borsten of billen en intimiderende of beledigende teksten naar hen toe geroepen. Svenja Tillemans, voorzitter van de vereniging voor vrouwelijke Formule 1-fans, groeide uit tot vertrouwenspersoon van de vrouwen. Dit jaar neemt de GP Zandvoort maatregelen om wangedrag tegen te gaan.

Medewerkers van de GP Zandvoort hebben via een instructievideo geleerd hoe ze moeten handelen bij ongewenst gedrag. Er is een steunpunt waar vertrouwenspersonen van de GGD zijn. Ook is er een noodnummer actief waar bezoekers naar kunnen appen en zijn medewerkers aan te spreken als er sprak is van ongewenst gedrag.

Een verbod op alcohol ziet de organisatie niet zitten. We zijn benieuwd of dit genoeg is.