Rare kop van De Volkskrant: ‘Bezos geeft ex-vrouw 35 miljard dollar mee’

Tja, zo komen we er nooit. Eerder berichtten we over de aanstaande scheiding van Amazon-topman Jeff Bezos. Het echtpaar koos voor een best indrukwekkende manier om het leed te brengen. Al kwam er door het roddelblad National Enquirer hier en daar wel een krasje op het verhaal.

Ook gisteren hielden Jeff Bezos en zijn vrouw MacKenzie de regie strak in eigen hand. De scheidingsafspraken zijn gemaakt en MacKenzie ‘neemt genoegen’ met zo’n $ 35 miljard. De kop van De Volkskrant had moeten luiden: ‘MacKenzie Bezos geeft haar man Jeff 35 miljard dollar mee‘. Want dat is wat ze doet, niet de man maar de vrouw maakt een royaal gebaar.

Van de website, vrijdagmiddag rond 14:45 uur

MacKenzie en Jeff zijn in gemeenschap van goederen getrouwd, de aandelen in Amazon zijn (of waren) van hen gezamenlijk. Dat gold ook voor andere bezittingen.

Beleggers waren dan ook bang dat ook de zeggenschap na de scheiding zou zijn verdeeld zodat Jeff Bezos het niet meer in dezelfde mate voor het zeggen zou hebben.

Uit de berichtgeving van gisteren blijkt:

  • dat MacKenzie Bezos haar man de helft van haar helft van Amazon schenkt. Ze had recht op $ 70 miljard in aandelen en neemt genoegen met $ 35 miljard.
  • dat MacKenzie haar man ook de zeggenschap over haar aandelen geeft zodat Jeff volledig in charge blijft en beleggers zich daarover geen zorgen hoeven te maken.
  • Zelfs na de scheiding blijft Jeff Bezos de rijkste man op aarde.

In dat licht is de kop op de site van De Volkskrant een bewijs van buitengewoon traditioneel denken. En dan drukken we ons voorzichtig uit.

Overigens schrijft De Volkskrant (Peter de Waard) het in het artikel wél juist op. Is dit weer zo’n gevalletje van een koppenmaker – en niet De Waard – die van toeten noch blazen weet?